mediteranka logotip

Splošni pogoji poslovanja

Mediteranka je blagovna znamka in registriran logotip podjetja GRINIT, informacijske tehnologije, d.o.o., registriranega pri Okrožnem sodišču v Ljubljani, Matična št. 6421172000, davčna št. 10615644 Osnovi kapital: 7.500,00 EUR, Transakcijski račun: 0312 8100 1095 376.

Splošni pogoji poslovanja so narejeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov. V kolikor iz spodaj opisanih pogojev pravice potrošnika niso razumljive ali vidne, veljajo določila v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov.

Informacije iz 1. odstavka 43.b člena ZVPot so sestavni del pogodbe in se ne spreminjajo.

Vsi dokumenti, predračuni, pogodbe in računi so napisani v slovenskem jeziku, razen v primeru, ko kupec izrazi željo, da je dokument napisan v tujem jeziku oziroma pri mednarodnem sodelovanju.

Poslovni prostori

Naslov podjetja: 
GRINIT d.o.o., Ulica Mire Miheličeve 10D, 1000 Ljubljana

Cene

Vse navedene cene so v evrih, vsebujejo DDV in veljajo v trenutku oddaje naročila. Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba na spletni strani lahko ažurira in spreminja pogosto in hitro.

Naročila

Naročila sprejemamo med delovnim časom na telefonsko številko 040 777 107, na elektronski naslov info@mediteranka.si, preko spletnega obrazca “povpraševanje” ter komunikacijskih kanalov socialnih omrežij.

Elektronsko oddana naročila sprejemamo vse dni letu.

Postopek nakupa preko spleta

Za nakup preko spleta ni potrebno biti registriran. Spletna stran Mediteranka.si ni spletna trgovina pač pa predstavitev dejavnosti in koncepta delovanja. 

Predpogoj za nakup velja oddaja povpraševanja oz. vzpostavitev kontakta kot je to opisano zgoraj. 

V naslednjem koraku s potencialnim kupcev stopi v kontakt pooblaščena oseba, ki je zadolžena za svetovanje ter izdelavo ponudbe.

Po zabeleženemu prilivu, po ponudbi, se nakup procesira v dobavo naročenega blaga.

Ko je blago pripravljeno za odpremo se kupca obvesti z elektronskim sporočilom ali po kontaktnemu kanalu, ki ga preferira kupec.. Račun je elektronsko posredovan na podan elektronski naslov, po želji ga tudi fizično priložimo naročenemu blagu.

Kupoprodajna pogodba med kupcem in spletno stranjo https://mediteranka.si je sklenjena v trenutku, ko kupec prejme elektronsko sporočilo z računom. Od tega trenutka dalje so vse cene in pogoji določeni in veljajo tako za spletno stran kot tudi kupca. Kupoprodajna pogodba (račun) je v elektronski obliki shranjena na strežniku podjetja GRINIT d.o.o.. Kupec lahko pridobi izpis kupoprodajne pogodbe (duplikat računa) tako, da pošlje zahtevek po elektronski pošti na info@mediteranka.si ali pokliče na telefonsko številko 040 777 107.

Če se pri dobavi blaga iz naslova višje sile, kakorkoli zaplete in prodajalec artikla ne more dobavit v obljubljenemu roku, lahko prodajalec GRINIT d.o.o., artikel odstrani iz naročila in kupcu vrne že vplačana sredstva, ostale artikle iz naročila (če jih je več) pa po izbiri kupca ali dobavi ali pa celotno naročilo stornira.

Če dobavitelj GRINIT d.o.o. ne potrdi dobavljivosti naročenih artiklov, lahko GRINIT d.o.o. naročilo kupca zavrne iz razloga, ker artikel ni na razpolago. Z dnem zavrnitve naročilo kupca preneha veljati. GRINIT d.o.o. ne prevzema odgovornosti za škodo, ki bi nastala zaradi daljših dobavnih rokov ali zaradi ne dobave artiklov.

Načini plačila

Sprejemamo naslednja plačila sredstva:

 • bančno nakazilo na račun podjetja (po ponudbi / predračunu)

Dostava in prevzem

Strošek pošiljanja preko paketne dostave je ocenjen naknadno ter izražen na poslani ponudbi.

V nekaterih primerih je možna tudi sobotna dostava, dostava do 10. ure ali dostava po 16. uri. 

Osebni prevzem ni mogoč.

Dostava se izvrši na naslov, ki je posredovan s strani kupca.

Vračilo blaga, odstop od pogodbe

Kupec (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo blago za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v štirinajstih (14) dneh po prevzemu blaga odstopi od pogodbe brez kakršnekoli odškodnine, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti prodajalca, najkasneje v 14-ih dneh od prejetja blaga, in sicer po pošti ali na kontaktni elektronski naslov: info@mediteranka.si. Kupec je dolžen podjetju vrniti ali izročiti blago nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po pisnem obvestilu o odstopu od pogodbe. Šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.

Vrnitev prejetega blaga v 14-ih dneh po prejetju brez predhodnega pisnega obvestila se prav tako šteje za odstop od nakupa. Priložena mora biti kopija računa. Edini strošek, ki ob vračilu bremeni kupca je strošek vračila blaga.

Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe v naslednjih primerih:

 • pri pogodbah o blagu ali storitvah, katerih cena je odvisna od nihanj na trgih, na katera podjetje nima vpliva in ki lahko nastopijo v roku odstopa od pogodbe
 • pri pogodbah o blagu, ki je izdelano po natančnih navodilih potrošnika in prilagojeno njegovim osebnim potrebam;
 • pri pogodbah o dobavi zapečatenega blaga, ki ni primerno za vračilo zaradi varovanja zdravja ali higienskih vzrokov, če je potrošnik po dostavi odprl pečat

Prav tako je treba vedeti, da sklenitev pogodbe na daljavo kupcu ne daje več pravic, kot sklenitev pogodbe na klasičen način (to je z obiskom v prodajalni). Tako kupec ne more in ne sme prejeto blago neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe, saj tukaj ne gre za nakup na pokušnjo, kjer je preizkus blaga pogoj za ohranitev pogodbe v veljavi. Kupec tako sme opraviti ogled in preizkus prejetega blaga zgolj v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja in kot je to običajno v prodajalnah. Pravica do odstopa od pogodbe ne daje kupcu nobene pravice več, pač pa samo možnost, da tudi po tem, ko že prejme blago, ponovno premisli svojo odločitev o nakupu in v primeru, da je bila ta odločitev prenagljena, spremeni svojo odločitev in odstopi od pogodbe.

Kupec mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Kupec odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

Možnost odstopa od pogodbe je namenjena temu, da izdelek lahko odprete, pregledate in če vam ne ustreza, ali pa so bila vaša pričakovanja drugačna, odstopite od nakupa. Vsako preizkušanje, ki odstopa od navedenega, je mogoče šteti za uporabo blaga, kupec pa v skladu z osmim odstavkom 43d. člena Zakona o varstvu potrošnikov odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebna za ugotovitev narave, lastnosti ter delovanja blaga. Če so vidni znaki uporabe oziroma če izdelek ni v originalnem stanju, vključno z embalažo, si pridržujemo pravico zaračunati uporabnino v vrednosti od 0% do 99% vrednosti izdelka.

GRINIT d.o.o. kupcu, ki odstopi od pogodbe, vrne vsa prejeta plačila. Denar mu vrne takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Prodajalec vrne prejeta plačila kupcu z enakim plačilnim sredstvom kot ga je uporabil potrošnik.

Pravico do vračila kupnine, garancije, stvarnih napak in nepravilno opravljenih storitev natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov (neuradno prečiščeno besedilo).

Ostalo

Za poslovanje s poslovnimi partnerji in strankami veljajo izključno pogoji navedeni v “Pogoji & Zasebnost”, razen če ni izrecno drugače določeno. Drugačni dogovori brez pisnega dokumenta ne morejo biti veljavni.

Vsak kupec na zahtevo prejme kopijo “Pogoji & Zasebnost” v pisni obliki, sicer pa so pogoji objavljeni na dotični spletni podstrani. Kupec lahko vedno zahteva novo kopijo. Izgovora, da kupec ne pozna pogojev iz “Pogoji & Zasebnost” ne upoštevamo.

Nesoglasja ali spore, ki bi nastali s tolmačenjem ali izvajanjem pogojev iz “Pogoji & Zasebnost”, bosta partnerja reševala sporazumno. V primeru, da sporazuma ni možno doseči, je pristojno sodišče, najbližjemu stalnemu prebivališču kupca.

Pogoji iz “Pogoji & Zasebnost” stopijo v veljavo takoj po prejemu oz. objavi na dotični spletni podstrani .

Izjavljamo, da smo davčni zavezanci in da smo zavezani plačevanju davka na dodano vrednost po 76. členu, Zakona o davku na dodano vrednost.

Pravilnik o zasebnosti in varstvu osebnih podatkov

V veljavi: 01.01. 2022
Datum posodobitve:  01.12. 2022

Ta pravilnik o zasebnosti in varstvu osebnih podatkov opisuje politike družbe GRINIT, informacijske tehnologije, d.o.o., Ulica Mire Miheličeve 10D, Ljubljana 1000, Slovenija, e-pošta: info@grinit.si, telefon: +386 777 107 o zbiranju, uporabi in razkritju vaših podatkov, ki jih zberemo, ko uporabljate naše spletno mesto (https://mediteranka.si). Politiko družbe imenujemo tudi “storitev”. Z dostopom do storitve ali njeno uporabo soglašate z zbiranjem, uporabo in razkritjem vaših podatkov v skladu s tem pravilnikom o zasebnosti. Če se s tem ne strinjate, ne dostopajte do storitve ali je ne uporabljajte.

Pravilnik lahko kadar koli spremenimo, ne da bi vas o tem predhodno obvestili. Spremenjeni pravilnik o zasebnosti bomo objavili v storitvi. Spremenjen pravilnik bo začel veljati 180 dni po objavi v storitvi, vaš nadaljnji dostop do Storitve ali njena uporaba po tem času pa pomeni, da se strinjate s spremenjenim pravilnikom. Zato vam priporočamo, da redno pregledujete to stran.

Kdo smo

Spletno stran MEDITERANKA.SI upravlja podjetje GRINIT, informacijske tehnologije, d.o.o.. 
MEDITERANKA.SI je blagovna znamka podjetja GRINIT d.o.o..

Komentarji

Ko obiskovalci na spletnem mestu pustijo komentarje ali pričevanja, zbiramo podatke, ki so prikazani v obrazcu za komentarje ter tudi obiskovalčev IP naslov in niz uporabniškega agenta brskalnika za lažje odkrivanje neželene pošte.

Anonimiziran niz, ustvarjen iz vašega e-poštnega naslova (imenovan tudi hash), se lahko posreduje storitvi Gravatar, da se ugotovi, ali jo uporabljate. Pravilnik o zasebnosti storitve Gravatar je na voljo tukaj: https://automattic.com/privacy/. Po odobritvi vašega komentarja je vaša profilna slika vidna javnosti v okviru vašega komentarja vendar le, če je to posebej omogočeno na spletni strani.

 

Vdelana vsebina z drugih spletnih mest

Članki na tem spletnem mestu lahko vključujejo vdelano vsebino (npr. videoposnetke, slike, članke itd.). Vdelana vsebina z drugih spletnih mest se obnaša popolnoma enako, kot če bi obiskovalec obiskal drugo spletno mesto.

Ta spletna mesta lahko zbirajo podatke o vas, uporabljajo piškotke, vgrajujejo dodatno sledenje tretjih oseb in spremljajo vašo interakcijo z vdelano vsebino, vključno s sledenjem vaše interakcije z vdelano vsebino, če imate račun in ste prijavljeni na to spletno mesto.

Podatki, ki jih zbiramo

O vas bomo zbirali in obdelovali naslednje osebne podatke:

 • Ime
 • E-naslov
 • Naziv podjetja in podatke podjetja
 • Mobilni telefon ali posredovan kontakt
 • Naslov
 • Vsebine posredovane preko povpraševanja

Kako zbiramo podatke

Podatke o vas zbiramo/prejemamo na naslednje načine:

 • Ko uporabnik izpolni povpraševanje ali kako drugače posreduje osebne podatke
 • Ko vstopi v interakcijo s spletnim mestom ali socialnim omrežjem
 • Iz javnih virov

Kako uporabljamo podatke

Podatke, ki jih zberemo o vas, bomo uporabili v naslednje namene:

 • Trženje/promocija
 • Pričevanja
 • Zbiranje povratnih informacij strank
 • Obdelava plačila
 • Podpora
 • Informacije o administraciji
 • Ciljno usmerjeno oglaševanje
 • Upravljanje naročila strank
 • Zaščita spletnega mesta
 • Reševanje sporov

Če bomo želeli vaše podatke uporabiti v kakršen koli drug namen, vas bomo prosili za soglasje in bomo vaše podatke uporabili šele po prejemu vašega soglasja, nato pa le za namen(e), za katerega(e) smo pridobili soglasje, razen če nam zakon nalaga drugače.

Kako delimo podatke

Vaših osebnih podatkov ne bomo posredovali nobeni tretji osebi brez vašega soglasja, razen v omejenih okoliščinah, kot je opisano spodaj:

 • Analitika

Od tretjih oseb zahtevamo, da osebne podatke, ki jim jih posredujemo, uporabijo samo za namen, za katerega so bili posredovani in da jih ne hranijo dlje, kot je potrebno za izpolnitev navedenega namena.

Vaše osebne podatke lahko razkrijemo tudi za naslednje namene: (1) za izpolnjevanje veljavnih zakonov, predpisov, sodnih odredb ali drugih pravnih postopkov; (2) za uveljavljanje vaših pogodb z nami, vključno s tem pravilnikom o zasebnosti; ali (3) za odziv na zahtevke, da vaša uporaba storitve krši pravice tretjih oseb. Če se storitev ali naše podjetje združi ali prevzame z drugim podjetjem, bodo vaši podatki eno od sredstev, ki bodo prenesena na novega lastnika.

Hramba podatkov

Vaše osebne podatke bomo hranili od 90 dni do 2 leti ali dokler jih bomo potrebovali za izpolnjevanje namenov za katere so bili zbrani, kot je podrobno opisano v tem pravilniku o zasebnosti. Morda bomo morali nekatere podatke hraniti dlje časa, na primer zaradi vodenja evidenc/poročanja v skladu z veljavno zakonodajo ali iz drugih zakonitih razlogov, kot so uveljavljanje zakonskih pravic, preprečevanje goljufij itd.. Preostale anonimne informacije in zbirne informacije, ki vas ne identificirajo (neposredno ali posredno), se lahko hranijo za nedoločen čas.

Vaše pravice

Odvisno od veljavne zakonodaje imate lahko pravico do dostopa in popravka ali izbrisa vaših osebnih podatkov ali do kopije vaših osebnih podatkov, do omejitve ali ugovora aktivni obdelavi vaših podatkov, do zahteve, da vaše osebne podatke posredujemo (prenesemo) drugemu subjektu, do preklica soglasja, ki ste nam ga dali za obdelavo vaših podatkov, do pritožbe pri zakonitem organu in do drugih pravic, ki so lahko ustrezne v skladu z veljavno zakonodajo. Za uveljavljanje teh pravic nam lahko pišete na gdpr@grinit.si. Na vašo zahtevo se bomo odzvali v skladu z veljavno zakonodajo.

Odjavite se lahko od neposrednih tržnih sporočil ali profiliranja, ki ga izvajamo za namene trženja, tudi tako da nam pišete na gdpr@grinit.si.

Upoštevajte, da če nam ne dovolite zbiranja ali obdelave zahtevanih osebnih podatkov ali prekličete soglasje za njihovo obdelavo za zahtevane namene, morda ne boste mogli dostopati do storitev, za katere so bili vaši podatki zahtevani ali jih uporabljati.

Piškotki

– dopolni in vključi seznam

Varnost

Varnost vaših podatkov nam je pomembna, zato bomo uporabili razumne varnostne ukrepe, da preprečimo izgubo, zlorabo ali nepooblaščeno spreminjanje vaših podatkov, ki so pod našim nadzorom. Vendar pa zaradi neločljivo povezanih tveganj ne moremo zagotoviti popolne varnosti, zato ne moremo zagotoviti ali jamčiti za varnost podatkov, ki nam jih posredujete in to počnete na lastno odgovornost.

Pooblaščenec za pritožbe / pooblaščenec za varstvo podatkov

Če imate kakršna koli vprašanja ali pomisleke glede obdelave vaših podatkov, ki so na voljo pri nas, lahko pošljete elektronsko sporočilo naši službi za pritožbe na naslov GRINIT, informacijske tehnologije, d.o.o., Ulica Mire Miheličeve 10D, e-pošta: gdpr@grinit.si. Vaše pomisleke bomo obravnavali v skladu z veljavno zakonodajo.